Grote belangstelling IFIKZ Filmfestival 2021

https://www.youtube.com/watch?v=vLjMauGV1vY

Al weer een week geleden vond op 17 oktober het filmfestival plaats in de Stoomhal in Wormer. Dit was een van de drie onderdelen van het IFIKZ festival dat voor dit weekend op het programma stond.   Het was echt herfstweer om binnen te genieten van de drie filmprogramma’s van één uur. Ieder programma had een eigen thema zoals “Industrie en samenleving”, “Industriecultuur door de jaren heen” en “Landelijk bekroonde amateurfilms”. De programmaas waren door de Commissie Filmfestival van Videoclub Zaanstreek Noord samengesteld uit een grote variatie aan historische en recente films.

Alle drie programmaas werden vijf keer die dag vertoont, elk in een eigen zaal. Zo was het mogelijk dat je twee programmaas wilde zien en tussendoor een drankje en hapje in de gezellige Machinekamer gebruikte. We ontvingen 180 bezoekers die voornamelijk voor de Zaanse programmaas waren gekomen. De belangstelling voor de amateurfilms viel helaas wat tegen.

De kaartverkoop en controle werd gedaan door het organisatiebureau van het IFIKZ festival, de projectie en logistiek door leden van VZN. Dankzij de samenwerking met de NOVA waren de muziekrechten voor de getoonde films geregeld. Dit was het tweede jaar dat we het filmfestival mochten organiseren waarbij COVID-19 geen roet in het Zaanse eten heeft gegooid.