Clubavond 20 oktober 2020

Aanwezig: Evert Bakker, Han Muijzert, Koos Veen, Mary Huitema, Mart Pot, Rob Zwart, Hans van Duin, Jim Kitzen, Jan Catsburg, Niek Mannes.

Met mondkapjes naar binnen en gelukkig weer af wanneer met je jas in de zaal bent gearriveerd. Han is enorm in de weer om beeld te krijgen en alles wat erbij hoort zoals geluid en microfoon.

Dan opent Evert de avond.

Wat zijn de resultaten van de vorige clubavond?

Waarbij we in de Stoomhal hebben kunnen oefenen met de eigen camera in situaties met weinig licht. Een tweetal filmpjes die die avond geschoten zijn en Evert had een filmpje van zijn vakantie in de Lommerbergen waarin een paar scenes met weinig licht zijn geschoten en gemaakt met een actioncam van DJI.

De eerste film is van Niek op basis van 4 situaties en per situatie verschillende camera-instellingen die tekstueel aan de beelden zijn toegevoegd. Truc is om het effect op de beelden terug te kunnen zien.

https://youtu.be/o8SXC7uSj0E

Mart heeft een tweetal shots opgenomen en voorzien van een tekstuele toelichting.

https://youtu.be/1SIpKAcSTuQ

Evert liet daarna zijn film van de Lommerbergen zien. (niet beschikbaar)

Nu was het tijd voor de eigen producties.

Mary was samen met Anneke naar Blijdorp geweest en had alle technische problemen van importeren van de opnamen tot en met het plaatsen van een MP4 bestand op USB-stick overwonnen. Leuk resultaat en een aanmoediging om dit meer te doen.

https://youtu.be/uBF_r2ESfN8

Jan Catsburg was met zijn familie op een dag met veel regen naar Madurodam geweest. Gewapend met paraplu en camera is hij de hel dag in touw geweest. Jan legt het uit en vertelt over de moeilijke omstandigheden. Wat volgde was een zeer geslaagde film waarin heel veel Hollandse taferelen met een stabiele camera geschoten waren en prima gemonteerd!

https://youtu.be/S6dV4alld3M

Voor de break had Mart nog twee films op de stick die hij maakte in het kader van de 48-uurs projecten van de NOVA. Leuk om nog eens te zien!

https://youtu.be/akpKeyF02EM

https://youtu.be/Lqpt4SirGg8

Een korte break met daarna eerst een paar mededelingen:

  • Filmen van een toneelstuk in Purmerend gaat uiteindelijk niet door omdat de toneelclub een voorstelling in hun eigen repetitieruimte bij nader inzien toch niet zo zag zitten. Wordt vervolgd.
  • Een verzoek van een fanfarecorps uit Zaandijk om een uitvoering zonder publiek in een oefenruimte in Oostzaan te filmen. Argumenten om dit niet te doen betroffen de slechte accoustiek en daarmee een mindere geluidskwaliteit en vooral het corona risico en de uitvoering met veel mensen in een beperkte ruimte.
  • Opgeroepen werd om vooral als RABO-lid twee stemmen uit te brengen o VZN.
  • Er worden voorstellen gevraagd om, behalve de clubavonden, andere activiteiten te bedenken die ook voor de niet aanwezige leden mee te maken zijn. Deze Nieuwsbrief is hiervan een voorbeeld.
  • Er volgde een nabeschouwing van het Filmfestival op 11 oktober in de Stoomhal met vier voorstellingen van 5 kwartier en in totaal 137 bezoekers. We stelden met elkaar vast dat de PR in de laatste twee weken wat te wensen overliet.

Op een eerder clubavond had Mart een suggestie gedaan om bij een aantal shots in een drone filmpje te snijden in de beweging om het dynamischer te maken. Het bleek al tot enige verbetering te hebben geleid. Rob ziet liever een vloeiende overgang en er worden voorstellen gedaan om volgorde van shots om te wisselen. We zullen zien, maar kijk eerst even naar het resultaat van de eerste ingreep.

https://youtu.be/tT6aZcF9_yM

Een vakantie langs de Overijsselse Vecht leverde een verrassend bezoek op aan Katsteel het Nijenhuis. Na een toelichting op de motivatie om toch maar met de telefoon filmopnamen te maken werd de film van Niek vertoond.

https://youtu.be/o6laJXXR3MU

Inmiddels was het vijf voor tien geworden. Tijd om de tafels te poetsen en op te ruimen waardoor we op het afgesproken tijdstip het buurtcentrum via de NOODUITGANG konden verlaten.

Niek Mannes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.