Verslag clubavond 4 december 2018

Deze avond stond in het teken van decoupage verzorgt door Mart Pot.
Na welkom door de avondleider Niek memoreerde deze nog het 1 minutenfestival in de Stoomhal. Wij zijn hier al tweede geëindigd, toch een aardig succesje. Ook de nieuwe locatie, nml De Stoomhal, viel bij een ieder in de smaak en wel zodanig, dat op 1 mei 2019 het 1 minutenfestival in de Stoomhal zal worden gehouden.

Na deze mededelingen was het de beurt aan Mart om ons alles te vertellen over decoupage. Hij had een cursus gevolgd bij de Belgische Toni Jacobs.

Kort samengevat is decoupage niets anders dan het splitsen van scènes in shots en deze inkorten of verplaatsen. Mart toonde ons enkele voorbeelden. Ook de muziek maakt een productie spannender.

Na de pauze was het de beurt aan eigen producties. Mart had een docu gemaakt over tijd. Wat is tijd? Wanneer begon de tijdmeting? Hij ging heel ver terug in het verleden en liet ons zien hoe in vroeger tijden men omging met tijd. Tijd is iets ongrijpbaars. Een ieder heeft zijn eigen tijd. Een mooi uitgevoerde documentaire met goed ingesproken teksten, had misschien iets korter gekund.

Jan Catsburg was met vakantie in Portugal en beleefde daar angstige minuutjes, omdat de bus waarmee zij reisden, klem kwam te zitten in een nauw straatje. Maar gelukkig is alles opgelost.

In “Fatima” zagen wij de inwoners op hun knieën meters en meters afleggen naar een kapel ter boetedoening of voor beterschap vragen voor een zieke.

Niek liet ons De Witte Dame zien, een videomapping in Eindhoven. Een fascinerend schouwspel. Afwisselende kleurrijke beelden lieten ons de ontwikkeling van de lamp zien.

Tenslotte was Kees in Duitsland geweest, waar hij de wijnfeesten heeft opgeluisterd en waarbij kleurige optochten voorbij trokken.

Al met al een leerzame en gezellige avond.

Mary